Kruipruimte isoleren

Hoe wordt Drocom vloerisolatie aangebracht? 
En hoe werkt DroCom vloerisolatie eigenlijk?
Kan ik DroCom vloerisolatie zelf aanbrengen?

Kruipruimte isoleren

De werking van DroCom kruipruimte- en vloerisolatie is gebaseerd op het natuurkundige principe dat vocht het koudste punt van de ruimte op zoekt. Een goed voorbeeld van dit principe is het moment dat u in uw auto uitademt. Het vocht in de uitgeademde lucht zoekt het koudste punt in de auto op en condenseert op de ramen. Wanneer u de airco aanzet beslaan de ramen niet, omdat op dat moment de airco het koudste punt in de auto is.

Heeft u een koopwoning en wilt u snel ontdekken hoeveel u kunt besparen? Vul de online isolatietest in!

De werking in de kruipruimte is precies hetzelfde. In de kruipruimte is de bodem het koudste punt, gemiddeld 10-12° Celsius. Door de bodem te isoleren met een laag DroCom kruipruimte- en vloerisolatie wordt de koude bodem geïsoleerd van de warmere lucht erboven. De bodem blijft daardoor koud. De ruimte die overblijft in de kruipruimte wordt kleiner, en warmer omdat de vloer erboven warmte afgeeft.

Het vocht wat in de warme lucht boven de DroCom laag aanwezig is, zoekt het koudste punt op en gaat door de DroCom kruipruimte- en vloerisolatie naar beneden waarna het condenseert op de bodem. Iedere 4° temperatuurverschil tussen de bodem en de resterende kruipruimte zorgt voor een daling van de luchtvochtigheid met 20 %. Hoe hoger dus de isolatiewaarde van het product, des te hoger het noodzakelijke temperatuurverschil zal worden en des te droger de kruipruimte zal worden. Door vocht in huis te voorkomen is uw leefomgeving ook een stuk gezonder!

DroCom is zeer eenvoudig en snel aan te brengen. Wij kunnen dit voor u doen, en beschikken over een handige blaasunit. Gemiddeld brengen wij binnen een halve dag de DroCom kruipruimte- en vloerisolatie aan. Als de kruipruimte goed toegankelijk is, kan DroCom ook door de doe-het-zelver aangebracht worden. Informeer over de mogelijkheden. Neem contact met ons op

Beijert Bodemisolatie
De Parse 15
8491 PJ - Akkrum
Tel. 0566-652853
Fax.0566-651153
info@vloerisolatie.net
Helmwijk B.V.
A. van 't Hartweg 9
2665 LJ Bleiswijk
Tel. 010-5223504
Fax.010-5223479
info@vloerisolatie.net