Voorkom een vochtig huis

Naast aantasting van het woongenot en het
wooncomfort kan een vochtige woning ook
de gezondheid nadelig beïnvloeden.

Vocht in huis voorkomen

Veel bestaande woningen in ons land hebben te maken met vochtige kruipruimtes. Vocht in huis heeft vele nadelige effecten. Een vochtig huis warmt moeizaam op met als gevolg dat u langer en vaker moet stoken. De portemonnee ondervindt dus aanzienlijke schade van een vochtige woning; u wilt immers niet op een koude vloer lopen of in een klamme en kille woonkamer bivakkeren. Door vocht in huis te voorkomen kunt u energie besparen!

Heeft u een koopwoning en wilt u snel ontdekken hoeveel u kunt besparen? Vul de online isolatietest in!

Een vochtige kruipruimte zorgt daarnaast voor een muffe stank in de woning. Ongedierte als pissebedden, slakken en zilvervisjes hebben de tijd van hun leven en ook schimmels en huisstofmijten groeien als kool in een vochtig huis. Zij voelen zich namelijk het beste thuis bij een luchtvochtigheid van boven de zeventig procent. Deze vervelende huiskwaaltjes kunnen bovendien aanzienlijke gevolgen hebben voor de gezondheid. Ze verspreiden prikkelende stoffen in uw woning die bij mensen met aanleg voor astma allergische klachten veroorzaken als benauwdheid, hoesten of chronische neusverkoudheid.

Heeft u daarnaast last van zwamvorming, condensvorming op de ramen of rottende vloerbalken? Grote kans dat dit komt door een té vochtige kruipruimte. Voor zowel uw gezondheid, woning als portemonnee kan een vochtig huis desastreuze gevolgen hebben. Met goede bodemisolatie kan een hoop van de vochtproblemen opgelost worden. Meer weten? Neem dan contact met ons op.

Beijert Bodemisolatie
De Parse 15
8491 PJ - Akkrum
Tel. 0566-652853
Fax.0566-651153
info@vloerisolatie.net
Helmwijk B.V.
A. van 't Hartweg 9
2665 LJ Bleiswijk
Tel. 010-5223504
Fax.010-5223479
info@vloerisolatie.net