Bodemisolatie

Vanaf 1 januari 2008 moeten huiseigenaren een energielabel overhandigen als zij hun woning gaan verkopen. Daarbij wordt onder andere gekeken naar de bodemisolatie. Een goede bodemisolatie is van groot belang voor uw woning. Daarmee voorkomt u vocht in huis en alle ongemakken die daarbij gepaard gaan. DroCom bodemisolatie is een makkelijke manier om de bodem van uw kruipruimte te isoleren.

Snel terugverdiend

Een goede bodemisolatie zorgt gemiddeld voor een stijging van de vloertemperatuur van maar liefst vier graden. Dit levert een enorme energiebesparing op. Hoeveel u bespaart is onder andere afhankelijk van uw stookgedrag, het jaartal van de woning en het type huis. Dat u echter binnen enkele jaren uw investering in DroCom vloerisolatie hebt terugverdiend is een feit. Bovendien voorkomt u muffe luchten, huisstofmijt of ongedierte die vaak veroorzaakt worden door een slechte bodemisolatie.

Droge kruipruimte

Met DroCom kruipruimte- en bodemisolatie bent u verzekerd van een goed geïsoleerde vloer. De werking van DroCom kruipruimte- en bodemisolatie is gebaseerd op het natuurkundige principe dat vocht het koudste punt van de ruimte opzoekt. Door de bodem te isoleren met een laag DroCom kruipruimte- en bodemisolatie wordt de koude bodem geïsoleerd van de warme lucht erboven. De bodem blijft daardoor koud. De ruimte die overblijft in de kruipruimte wordt kleiner en warmer omdat de vloer erboven warmte afgeeft. Iedere 4 graden temperatuurverschil tussen de bodem en de resterende kruipruimte zorgt voor een daling van de luchtvochtigheid met 20 procent. Hoe hoger de isolatiewaarde van het product, des te hoger het noodzakelijke temperatuurverschil zal worden en des te droger de kruipruimte zal worden.

Diverse mogelijkheden

Drocom kruipruimte- en bodemisolatie is eenvoudig en snel aan te brengen. U kunt dit door uw leverancier laten doen, zij beschikken over een blaasunit. Binnen een aantal uur is de laag Drocom kruipruimte- en bodemisolatie aangebracht. Als de kruipruimte goed toegankelijk is, kan DroCom ook door de doe-het-zelver aangebracht worden. Neem voor de diverse mogelijkheden contact met ons op. Wij informeren u er graag over.