Subsidie vloerisolatie Friesland

Voor het plaatsen van vloerisolatie kunt u geregeld gebruik maken van subsidie regelingen of duurzaamheidsleningen. Zo zijn er soms landelijke regelingen voor het energiezuiniger maken van uw woning, dit geldt ook voor het aanbrengen van vloerisolatie in uw woning. Deze regelingen kunnen er ook zijn per provincie, regio of gemeente. U kunt alle regelingen vinden op de website van Energiewijzer. Het invullen van uw woonplaats geeft u zicht op de voor u geldende regelingen. Het aanschaffen van vloerisolatie kan met het gebruik maken van een subsidiepotje van bijvoorbeeld de gemeente voor u veel voordeliger worden. Helemaal als u ook gebruik maakt van de burenkorting.

Landelijke subsidies in 2020

Als u de eigenaar of bewoner bent van een woning in Nederland kunt u in aanmerking komen voor een subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH). Vanaf 15 augustus 2019 tot en met 31 december 2020 kunt u een SEEH aanvragen bij de Rijksoverheid.

Wacht niet te lang met het aanvragen van een subsidie en het uitvoeren van de maatregelen. Er is namelijk een totaalbudget van € 84 miljoen beschikbaar gesteld. Dit budget is voor heel Nederland en de verwachting is dat het snel op zal raken. U moet minimaal 2 besparende maatregelen treffen. Wij nemen voor een groot deel het “papierwerk” bij u uit handen.

DroCom komt in aanmerking?

Om in aanmerking te komen voor een SEEH moet de energiebesparende maatregel aan een isolatiewaarde voldoen. Voor vloerisolatie betekent dit een Rd-waarde van minstens 3,5 [m2 K/W]. DroCom heeft een isolatiewaarde van Rd 4,9 [m2 K/W] en komt dus in aanmerking voor een SEEH.

Let wel op: DroCom vloerisolatie is afhankelijk van de laagdikte. Bovenstaande isolatiewaarde is op basis van 30 centimeter laagdikte. Bij een dunnere laag kan dit getal onder de minimale isolatiewaarde dalen.

De woningen moeten ook qua oppervlakte aan de voorwaarden van de SEEH voldoen, zo moet een vrijstaande woning bijvoorbeeld minimaal 44 m2 groot zijn.

Wat kan ik besparen?

Een SEEH subsidie staat garant voor € 4 per m2. De totale subsidie voor uw woning bedraagt maximaal € 10.000. U moet minimaal 2 besparende maatregelen treffen.

Meer info is beschikbaar op de website van de Rijksoverheid.