Subsidie vloerisolatie Friesland

Voor het plaatsen van vloerisolatie kunt u geregeld gebruik maken van subsidie regelingen of duurzaamheidsleningen. Zo zijn er soms landelijke regelingen voor het energiezuiniger maken van uw woning, dit geldt in veel gevallen ook voor het aanbrengen van vloerisolatie in uw woning. Deze regelingen kunnen er ook zijn per provincie, regio of gemeente. Het aanschaffen van vloerisolatie kan met het gebruik maken van een subsidiepotje van de gemeente voor u veel voordeliger worden. Helemaal als u ook gebruik maakt van de burenkorting.

Subsidies in 2019

Als u de eigenaar of bewoner bent van een woning in Nederland kunt u in aanmerking komen voor een subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH)l. Vanaf 15 augustus 2019 tot en met 31 december 2020 kunt u een SEEH aanvragen bij de rijksoverheid via: https://mijn.rvo.nl/eloket/login-start.html?pageUri=/catalog/openForm.do%3Fpath%3Dcatalog%3A//Regelingen/374SEEH.

Wacht niet te lang met het aanvragen van een subsidie en het uitvoeren van de maatregelen. Er is namelijk een totaalbudget van €84 miljoen beschikbaar gesteld. Dit budget is voor heel Nederland, en de verwachting is dat het snel op zal raken.

DroCom komt in aanmerking?

Om in aanmerking te komen voor een SEEH moet de energiebesparende maatregel aan een isolatiewaarde voldoen. Voor vloerisolatie betekent dit een Rd-waarde van minstens 3,5 [m2 K/W]. DroCom heeft een isolatiewaarde van Rd 4,9 [m2 K/W] en komt dus in aanmerking voor een SEEH.

Let wel op: DroCom vloerisolatie is afhankelijk van de laagdikte. Bovenstaande isolatiewaarde is op basis van 30 centimeter laagdikte. Bij een dunnere laag kan dit getal onder de minimale isolatiewaarde dalen.

Wat kan ik besparen?

Een SEEH subsidie staat garant voor €7 per m2. De totale subsidie voor uw woning bedraagt maximaal €10.000. Het is dus interessant om er een tweede energiebesparende maatregel bij uit te voeren maar dat is uiteraard niet verplicht.

Meer info is beschikbaar op: https://www.rvo.nl/sites/default/files/2019/08/Stappenplan%20aanvraagproces%20eigenaar%20en%20bewoner_0.pdf