Vloer isoleren

Het goed isoleren van uw houten of betonnen vloer is van groot belang voor uw woning. Onder een vloer zit altijd een kruipruimte, welke snel en gemakkelijk vochtig wordt. Een vochtige vloer heeft grote nadelige effecten. Een vochtige huis warmt moeizaam op met als gevolg dat u een onnodig hoge energierekening hebt.

Stijging vloertemperatuur

Door het goed isoleren van de vloer stijgt gemiddeld de vloertemperatuur met maar liefst vier graden. Vanzelfsprekend levert dit een enorme besparing op uw energierekening op. Hoeveel u bespaart is afhankelijk van een aantal factoren, maar dat u binnen enkele jaren uw investering hebt terugverdiend staat vast.

Vloer isoleren met Drocom vloerisolatie

Met DroCom kruipruimte- en bodemisolatie bent u er zeker van dat uw vloer goed is geïsoleerd. De werking van DroCom kruipruimte- en bodemisolatie is gebaseerd op het natuurkundige principe dat vocht het koudste punt van de ruimte opzoekt.

Door het vloer isoleren met een laag DroCom kruipruimte- en bodemisolatie wordt de koude bodem geïsoleerd van de warme lucht erboven. De bodem blijft daardoor koud. De ruimte die overblijft in de kruipruimte wordt kleiner en warmer omdat de vloer erboven warmte afgeeft. Iedere 4 graden temperatuurverschil tussen de bodem en de resterende kruipruimte zorgt voor een daling van de luchtvochtigheid met 20 %. Hoe hoger de isolatiewaarde van het product, des te hoger het noodzakelijke temperatuurverschil zal worden en des te droger de kruipruimte zal worden.

Snel en eenvoudig

Drocom kruipruimte- en bodemisolatie is eenvoudig en snel aan te brengen. U kunt dit door uw leverancier laten doen, zij beschikken over een blaasunit. Binnen gemiddeld een halve dag is de laag Drocom kruipruimte- en bodemisolatie onder uw vloer aangebracht. Als de kruipruimte goed toegankelijk is, kan DroCom ook door de doe-het-zelver aangebracht worden. Neem voor de diverse mogelijkheden contact met ons op.