Wat levert vloerisolatie op?

Vloerisolatie kost doorgaans 1.600 euro per woning. Bij een gemiddelde rijtjeswoning, verbruikt u 290m3 minder gas na het isoleren van uw vloer. In 2019, bespaart u tot wel 220 euro per jaar op uw energierekening. Binnen 7 jaar verdient u de investering dus weer terug!

Onze berekeningen zijn gebaseerd op een rijtjeshuis met een woonoppervlakte van 124,3m2. Dit is het meest gebruikte type woning in Nederland en waarschijnlijk zeer relevant voor uw eigen berekeningen. 

Heeft u een groter of kleiner huis? De investeringen lopen parallel met de besparingen. De terugverdienperiode is dus afhankelijk van uw eigen stookgedrag en de lengte van het stookseizoen.

Met vloerisolatie houdt u de warmte in huis, wat voor meer comfort en energiebesparing zorgt. Uw woning wordt meer waard en heeft een langere levensduur.

Verklaring van de berekening

Volgens de rijksoverheid is de gemiddelde gebruiksoppervlakte van een rijtjeswoning (tussen en hoekwoning) 124,3m2. Als je dit verdeeld over drie verdiepingen dan blijft er 41,4m2 over voor de begane grond. In het ideale geval bespaar je 7 m3 aardgas per m2 vloeroppervlak per jaar. 

Om de totale besparing in gas per jaar te bereken moeten we het oppervlakte van de geïsoleerde vloer vermenigvuldigen met de besparing. 41,4 x 7 = 290m3 gas per jaar. Volgens de energiecijfers van de Rijksoverheid kost een m3 gas in de tweede helft van 2019 gemiddeld €0,76.

De gemiddelde besparing met vloerisolatie in een rijtjeswoning is dus €220 per jaar.

Bij een investering van €1600 doe je er 7 jaar over om dit terug te verdienen. Dat weten wij omdat wij de eenmalige kosten naast de jaarlijkse besparingen hebben gelegd. 1600 / 220 = 7,3.

Oorzaak koude vloer

Wanneer u de verwarming aanzet, dan is het wel zo prettig als de warmte binnen de muren van uw huis blijft. Bij een slechte warmte isolatie komt koude lucht door kieren en gaten uw woning binnen. Deze koude lucht koelt direct de warme lucht af.Wanneer u uw vloer isoleert, bijvoorbeeld de vloer van de begane grond, dan bespaart u daarmee op uw energiekosten. De warmte wordt beter binnengehouden en de kou blijft zoveel mogelijk buiten. Blijf uw woning wel zoveel mogelijk ventileren!

Wist u dat  u met vloerisolatie op jaarbasis gemiddeld 320 m3 minder gas verbruikt? Dit kan ervoor zorgen dat u tot wel 250 euro per jaar op uw energierekening bespaard!

Overzicht Rc-waarden van DroCom

De isolatiewaarden van DroCom zijn door het Instituut voor Stimulering van Onderzoek op het gebied van gebouwinstallaties bevestigd. Onderstaande Rc waarden mogen meegenomen worden bij officiële berekeningen. De isolatiemethode van DroCom is dus een bewezen effectieve methode om uw kruipruimte te isoleren en uw vloer op te warmen.

Wij hanteren verschillende laagdiktes bij het aanbrengen van DroCom vloerisolatie. Hoe dikker de laag, hoe groter de besparing omdat de Rc waarde hoger is. Hier volgt een overzicht van de Rc waarde per laagdikte:

 • Laagdikte
 • RC-waarde
 • 35 centimeter
 • Rc 2,60 m²
 • 40 centimeter
 • Rc 3,00 m²
 • 45 centimeter
 • Rc 3,30 m²
 • 50 centimeter
 • Rc 3,70 m²

Voordelen van onze vloerisolatie

Uw vloer koelt minder snel af waardoor de warmte in uw huis blijft. Uw vloer is verantwoordelijk voor 30% van uw warmte-verlies, wanneer deze slecht geïsoleerd is. Samen met stijgende waterdamp vanuit de bodem, zorgt dit voor een onbehaaglijk gevoel in uw woning.

Met de DroCom vloerisolatie pakt u zowel warmte-verlies als stijgende vocht aan. Hier volgt een opsomming van alle voordelen:

 • DroCom isoleert zowel uw vloer als de bodem in uw kruipruimte
 • DroCom is waterbestendig en blijft presteren onder extreme omstandigheden
 • DroCom zorgt ervoor dat leidingwerk en dergelijke toepassingen bereikbaar blijven
 • DroCom werkt geluidsisolerend
 • DroCom is eenvoudig aan te brengen, ook bij een kleine kruipruimte
 • DroCom reageert niet met andere producten
 • DroCom breekt niet af en neemt geen vocht op
 • DroCom bestaat voor 99,6% uit lucht en is dus goed voor het milieu

Kortom, vloerisolatie van Drocom is de oplossing om uw woongemak en om te besparen op uw energie rekening.

Geld besparen door vloerisolatie

Naast het opwarmen van uw vloer is geldbesparing de belangrijke reden waardoor veel mensen voor vloerisolatie kiezen. Een vloer isoleren is prettiger voor uw leefomgeving, en zorgt ervoor dat u geen onbehaaglijk gevoel in uw huis krijgt door temperatuurverschillen. Maar het zorgt er ook voor dat u geld bespaart op uw energierekening. Hoeveel dit is, kunt u uit onze berekeningen opmaken. 

Snel en eenvoudig

Als de kruipruimte goed toegankelijk is, kunt u uw koude vloer eenvoudig en snel zelf isoleren met Drocom kruipruimte- en bodemisolatie. U kunt dit eventueel ook door uw leverancier laten doen. Wij beschikken over een handige blaasunit. Normaliter hebben we binnen een halve dag de laag Drocom kruipruimte- en bodemisolatie onder uw koude vloer.