Bodemisolatie

Vanaf 1 januari 2008 moeten huiseigenaren een energielabel overhandigen als zij hun woning gaan verkopen. Daarbij wordt onder andere gekeken naar de bodemisolatie. Een goede bodemisolatie is van groot belang voor uw woning. Daarmee voorkomt u vocht in huis en alle ongemakken die daarbij gepaard gaan. DroCom bodemisolatie is een makkelijke manier om de bodem van uw kruipruimte te isoleren.

Snel terugverdiend

Een goede bodemisolatie zorgt gemiddeld voor een stijging van de vloertemperatuur van maar liefst vier graden. Dit levert een enorme energiebesparing op. Hoeveel u bespaart is onder andere afhankelijk van uw stookgedrag, het jaartal van de woning en het type huis. Dat u echter binnen enkele jaren uw investering in DroCom vloerisolatie hebt terugverdiend is een feit. Bovendien voorkomt u muffe luchten, huisstofmijt of ongedierte die vaak veroorzaakt worden door een slechte bodemisolatie.

Het belang van een droge kruipruimte

Met DroCom kruipruimte- en bodemisolatie bent u verzekerd van goede vloerisolatie. DroCom bodem- en kruipruimte isolatie is gebaseerd op een natuurkundig principe. Namelijk dat vocht het koudste punt van een ruimte opzoekt. Door de bodem van uw kruipruimte te isoleren met DroCom wordt de koude bodem van geïsoleerd van de warme lucht die van de onderkant van de vloer komt.

Door de isolatie van de vloer van de kruipruimte, wordt de ruimte die overblijft kleiner. Deze kan hierdoor ook warmer worden. De vloerisolatie zorgt voor een stijging van de temperatuur in de kruipruimte. Dit is van groot belang omdat hiermee de luchtvochtigheid daalt

Wat is het nut van een goede bodemisolatie?

Veel mensen vragen zich af wat het nut is van een goede bodemisolatie. Hiervoor zijn tal van redenen te noemen. Een vochtige vloer heeft vele nadelige effecten. Het huis warmt moeizaam op met als gevolg dat u langer en vaker moet stoken. Uw energierekening wordt hierdoor onnodig hoog. Door de bodem te isoleren kunt u dat voorkomen.

Een vochtige kruipruimte zorgt daarnaast voor een muffe stank in de woning. Ongedierte als pissebedden, slakken en zilvervisjes hebben de tijd van hun leven en ook schimmels en huisstofmijten groeien als kool in een vochtig huis. Deze vervelende huiskwaaltjes kunnen aanzienlijke gevolgen hebben voor de gezondheid. Ze verspreiden prikkelende stoffen in de woning die bij mensen met aanleg voor astma allergische klachten veroorzaken als benauwdheid, hoesten of chronische neusverkoudheid.

Heeft u last van zwamvorming, condensvorming op de ramen en rottende vloerbalken? Grote kans dat dit komt doordat uw vloeren niet goed zijn geïsoleerd. Voor zowel uw gezondheid, woning als portemonnee kan een vochtig huis desastreuze gevolgen hebben. Een goede bodemisolatie is dus van groot belang.

Diverse mogelijkheden

Drocom kruipruimte- en bodemisolatie is eenvoudig en snel aan te brengen. U kunt dit door uw leverancier laten doen, zij beschikken over een blaasunit. Binnen een aantal uur is de laag Drocom kruipruimte- en bodemisolatie aangebracht. Als de kruipruimte goed toegankelijk is, kan DroCom ook door de doe-het-zelver aangebracht worden. Neem voor de diverse mogelijkheden contact met ons op. Wij informeren u er graag over.

Vrijblijvend offerte aanvragen

Ontdek hoeveel u kunt besparen

Testen