Gezondheidsvoordelen van vloerisolatie

Voor zowel uw gezondheid, woning als portemonnee kan een vochtig huis desastreuze gevolgen hebben.

Vochtige ruimte kan een broedplek voor ongedierte worden

Ongedierte als pissebedden, slakken en zilvervisjes hebben de tijd van hun leven en ook schimmels en huisstofmijten groeien als kool in een vochtig huis. Zij voelen zich namelijk het beste thuis bij een luchtvochtigheid van boven de zeventig procent. Deze vervelende huiskwaaltjes kunnen bovendien aanzienlijke gevolgen hebben voor de gezondheid. Ze verspreiden prikkelende stoffen in uw woning die bij mensen met aanleg voor astma en/of allergische klachten veroorzaken als benauwdheid, hoesten of chronische neusverkoudheid.

Een vochtige kruipruimte zorgt daarnaast soms voor een muffe stank in de woning

Een te vochtig huis is ongezond

Een te vochtig huis is niet alleen kil en muf, maar ook ongezond. De ideale luchtvochtigheid ligt tussen veertig en zestig procent. Het is echt te vochtig in huis als de vochtmeter (hygrometer) meer dan zeventig procent aangeeft. Bewoners van een vochtige woning hebben vaker luchtwegklachten dan bewoners van huizen waar zich geen vochtproblemen voordoen. Die klachten komen waarschijnlijk door zogeheten allergenen, zoals schimmels en mijten, die goed gedijen in vochtige omstandigheden.

Huisstofmijten en schimmels groeien goed op vochtige plaatsen en kunnen bij mensen die daarvoor gevoelig zijn, allergische reacties zoals verergering van astma, hooikoortsachtige verschijnselen of huidreacties veroorzaken.

Voor zowel uw gezondheid, woning als portemonnee kan een vochtig huis desastreuze gevolgen hebben. Met goede vloerisolatie kan een hoop van de vochtproblemen opgelost worden. Meer weten? Neem dan contact met ons op.

Vrijblijvend offerte aanvragen

Ontdek hoeveel u kunt besparen

Testen