Besparing door vloerisolatie: de mogelijkheden

Dat de energiekosten de laatste jaren zijn gestegen is algemeen bekend. Het ziet er zelfs naar uit dat de kosten nog verder gaan stijgen. Hoe kunt u hierop inspelen?

Energiebedrijven als Essent, Nuon en Eneco adviseren hun klanten hun woningen goed te isoleren. Door slechte isolatie kunnen de stookkosten onnodig uit de hand lopen. Aandacht besteden aan kruipruimte isolatie is daarbij gewenst. Dit wordt gestimuleerd door de overheid door het geven van subsidies.

DroCom vloerisolatie is een totale oplossing

Met de isolatiechips van DroCom vloerisolatie bieden wij een totale oplossing aan om te besparen op uw energiekosten. De isolatiechips bedekken de bodem van uw kruipruimte. Daardoor voorkomt u dat vocht uit de bodem in uw woning komt en behoud u de warmte van uw kachel.

Het maakt bijvoorbeeld niet uit hoe groot u kruipruimte is. Bij de meeste soorten vloerisolatie heeft u een kruipruimte nodig van ten minste 50 centimeter. DroCom vloerisolatie kan door onze handige blaasunit geïnstalleerd worden, zonder daadwerkelijk de kruipruimte te betreden.

Afhankelijk van de hoeveelheid isolatiechips wordt de rc waarde bepaalt. Na het aanbrengen van de isolatie-chips gaat u minder energie verbruiken. De besparing komt doordat de lucht in de woning veel droger wordt en droge lucht warmt veel makkelijker op dan vochtige lucht.

Hoeveel u bespaart is o.a. afhankelijk van uw stookgedrag en het type woning. U bespaart 3 tot 7 m3 aardgas per m2 oppervlakte per jaar. Dit betekent dat u binnen enkele jaren uw investering terugverdient.

Sinds 1 januari 2008 is een Energielabel verplicht bij de verkoop van een huis. Een huis kan vallen in energieklasse A tot en met G. Bij een A klasse wordt er aanmerkelijk minder energie voor verwarming gebruikt dan bij een huis in klasse G.

Door de toepassing van DroCom vloerisolatie bespaart u energie en wordt het label op de woning verbeterd. Dit verhoogt de verkoopwaarde van de woning.

Wat levert het op?

Bij een gemiddelde rijtjeswoning, verbruikt u 290 m3 minder gas na het isoleren van uw vloer. U kunt daarom veel geld besparen op uw energierekening. Binnen 2-4 jaar verdient u de investering weer terug!

Onze berekeningen zijn gebaseerd op een rijtjeshuis met een vloeroppervlakte van 41,4 m2. Dit is het meest gebruikte type woning in Nederland en waarschijnlijk zeer relevant voor uw eigen berekeningen.

Heeft u een groter of kleiner huis? De investeringen lopen parallel met de besparingen. De terugverdien periode is dus afhankelijk van uw eigen stookgedrag en de lengte van het stookseizoen.

Extra besparing door vloerisolatie

Naast het energie besparen zorgen de isolatiechips ook voor het voorkomen van rottende balken, zwamvorming en roestige leidingen. Vooral zwamvorming kan desastreuze gevolgen hebben. De isolatie-chips zijn goed voor het behoud van uw houten vloer. Dit kan u op termijn flink wat kosten besparen.

Heeft u een koopwoning en wilt u snel ontdekken hoeveel u maandelijks kunt besparen? Informeer over de mogelijkheden. Laat u gratis en vrijblijvend informeren door onze experts en vul het bespaar formulier in.

Vrijblijvend offerte aanvragen

Ontdek hoeveel u kunt besparen

Testen