Betonvloer isoleren. Is uw vloer geschikt?

Vloerisolatie onder uw betonvloer laten aanbrengen?

Welke vloerisolatie is het meest geschikt voor uw betonnen vloer? De juiste vloerisolatie kan het verschil maken. Zo bespaart u maandelijks flink op uw stookkosten en is uw woning beschermd tegen vocht.

Vloerisolatie onder uw betonvloer laten aanbrengen?

Het goed isoleren van een betonvloer is van groot belang voor uw woning. Onder bijna iedere woning zit een kruipruimte, zo ook bij huizen met een betonvloer. Deze kruipruimtes worden meestal snel en gemakkelijk vochtig.

Niemand wil vocht in huis, het heeft namelijk veel nadelen. Een vochtig huis warmt moeizaam op met als gevolg dat u een onnodig hoge energierekening krijgt. Zo geeft vocht vaak een muffe stank in uw huis. Daarnaast komt huisstofmijt of ongedierte ook vaker voor in een vochtig huis.

Wat levert het isoleren van uw betonvloer op?

Vloerisolatie onder een betonvloer voorkomt warmteverlies. Het zorgt voor een gemiddelde stijging van de vloertemperatuur van maar liefst vier graden. Vanzelfsprekend levert dit een enorme besparing op uw energierekening op.

De totale besparing hangt af van enkele factoren, zoals het type huis en het stookgedrag. Het staat vast dat u binnen enkele jaren, na de isolatie, uw investering hebt terugverdiend. De eenmalige kosten van vloerisolatie zorgen ervoor dat u minder vaste lasten heeft.

Andere voordelen van kruipruimte isolatie

Door vocht in huis te voorkomen is uw leefomgeving ook een stuk gezonder! De ideale luchtvochtigheid in uw woning ligt tussen de 40% en 60%. Met vloerisolatie krijgt u meer controle over het vocht afkomstig vanuit de kruipruimte.

Als de luchtvochtigheid niet op orde is, resulteert dit in een onbehaaglijk gevoel. U kunt het benauwd krijgen, wanneer het te hoog is. Of u krijgt last van irritaties vergelijkbaar met uitdroging, als het te laag is.

Welke vloerisolatie is het beste voor betonvloer?

Er zijn meerdere opties bij het isoleren van een betonnen vloer. U kunt ervoor kiezen om de bovenkant of de onderkant van de vloer te voorzien van isolatie.

Bij het isoleren van de bovenkant, moet u er rekening mee houden dat de vloer hoger wordt. Dit kan vervelende consequenties hebben ten opzichte van bestaand meubilair. Denk aan uw keuken of badkamer voorzieningen.

DroCom vloerisolatie raad aan om de onderkant van uw vloer te isoleren. U dient hiervoor een kruipruimte onder uw vloer te hebben. Voor het beste resultaat moet u de vloer en de bodem van uw kruipruimte isoleren.

Er zijn verschillende soorten kruipruimte isolatie: glas of steenwol, isolatieplaten, tonzon of vloerisolatiechips. DroCom heeft uitgezocht wat goede vloerisolatie is.

Door de bodem te isoleren met een laag DroCom vloerisolatie wordt de koude bodem geïsoleerd van de warmere lucht erboven. De bodem blijft daardoor koud. De ruimte die overblijft in de kruipruimte wordt kleiner en warmer omdat de vloer erboven warmte afgeeft.

Verzekerd van een goed geïsoleerde betonvloer

Met DroCom vloerisolatie garanderen wij een goed geïsoleerde betonvloer. De werking van DroCom vloerisolatie is gebaseerd op het principe dat vocht het koudste punt van de ruimte opzoekt. DroCom vloerisolatie zorgt ervoor dat de koude bodem van de kruipruimte wordt geïsoleerd van de warme lucht.

Door de bodem te isoleren met een laag DroCom vloerisolatie wordt de koude bodem geïsoleerd van de warme lucht van de onderkant van de vloer. De bodem van de kruipruimte blijft daardoor koud.

De aangebracht isolatie maakt van de kruipruimte onder de betonvloer een kleinere ruimte. Deze wordt warmer door de vloer erboven. Dit is van belang omdat bij iedere 4 graden temperatuurverschil tussen de bodem en de resterende kruipruimte voor een daling van de luchtvochtigheid zorgt met 20%.

Snel en gemakkelijk uw betonvloer isoleren

DroCom vloerisolatie is eenvoudig en snel aan te brengen. U kunt dit door DroCom vloerisolatie laten doen, wij beschikken over een blaasunit. Binnen (gemiddeld) enkele uren is de laag vloerisolatie onder uw betonvloer aangebracht. Als de kruipruimte goed toegankelijk is, kan DroCom vloerisolatie ook door de doe-het-zelver aangebracht worden.

Bent u geïnteresseerd en wilt u uw kruipruimte isoleren? Informeer over de mogelijkheden. Laat u gratis en vrijblijvend informeren door onze experts en vul het bespaar formulier in.

Vrijblijvend offerte aanvragen

Ontdek hoeveel u kunt besparen

Testen