Milieuvriendelijke vloerisolatie: voor een duurzame toekomst

Wilt u een positieve bijdrage leveren voor het klimaat? U kunt grote stappen maken door te investeren in milieuvriendelijke vloerisolatie. U bespaart geld doordat u uw huis efficiënter verwarmd. Bij het uitzoeken van milieuvriendelijke vloerisolatie moet u op de volgende punten letten:

  • Gebruik van duurzame isolatiematerialen
  • Levensduur van isolatiematerialen
  • Isolatiewaarde van materialen
  • Het energielabel van uw woning

Milieuvriendelijk en duurzaam isolatiemateriaal

Bij het isoleren van de kruipruimte wordt er gebruik gemaakt van DroCom vloerisolatie chips. Deze chips zijn gemaakt van polystyreen waardoor ze zeer licht zijn. De chips zorgen voor een zeer lage luchtvochtigheid en kunnen tegen vocht, schimmels en humuszuren. De vloerisolatie chips worden met lucht de kruipruimte ingeblazen waar ze tot het eind van de levenscyclus van het huis kunnen blijven. De chips kunnen daarna gerecycled worden of soms weer in een andere woning geplaatst worden.

Wat levert het op?

Bij een gemiddelde rijtjeswoning verbruikt u 290 m3 minder gas na het isoleren van uw vloer. U kunt daarom veel geld besparen op uw energierekening. Binnen 2-4 jaar verdient u de investering weer terug!

Onze berekeningen zijn gebaseerd op een rijtjeshuis met een vloeroppervlakte van 41,4 m². Dit is het meest gebruikte type woning in Nederland en waarschijnlijk zeer relevant voor uw eigen berekeningen.

Heeft u een groter of kleiner huis? De investeringen lopen parallel met de besparingen. De terugverdienperiode is dus afhankelijk van uw eigen stookgedrag en de lengte van het stookseizoen.

Gasbesparing

De gasprijs stijgt, maar uw gasnota daalt met kruipruimte isolatie. DroCom levert een besparing van 3 tot 7 m³ aardgas per m2 vloeroppervlakte. Uiteraard hangt de besparing af van uw persoonlijke omstandigheden. Wilt u weten hoeveel gas u kunt besparen met kruipruimte isolatie? Vul de online offerte-aanvraag in of neem contact met ons op! Wij staan u graag te woord.

Een beter energielabel met vloerisolatie

Vanaf 1 januari 2008 moeten huiseigenaren een energielabel overhandigen als zij hun huis gaan verkopen. Dit energielabel geeft aan hoe energiezuinig een huis is. Hierbij wordt gekeken naar de mate van isolatie van dak, muren, vloeren en ramen en naar het energieverbruik van de installaties voor verwarming, warm water en ventilatie.

Een huis kan vallen in energieklasse A tot en met G. Bij een A klasse wordt er aanmerkelijk minder energie voor verwarming en koeling gebruikt dan bij een huis in klasse G. Vanzelfsprekend is dit belangrijke informatie voor kopers en huurders.

Door te investeren in vloerisolatie, krijgt uw huis een beter energielabel. Indirect wordt uw huis dus meer waard. Dit komt bovenop de jaarlijkse energie besparing.

Betrouwbaarheid van DroCom vloerisolatie

Meer weten over de werking van DroCom vloerisolatie en kruipruimte isolatie? Ons product is TNO getest. Lees de testresultaten.

Verbruik van energie veroorzaakt schadelijke broeikasgassen, zoals CO2. De aarde warmt op met aanzienlijke gevolgen voor mens en dier. Door goede bodemisolatie hoeft de verwarmingsketel minder te branden wat ten goede komt van het milieu. De toepassing van kruipruimte isolatie DroCom levert naast energiebesparing dus ook een behoorlijke milieuwinst op.

Heeft u een koopwoning en wilt u snel ontdekken hoeveel u kunt besparen? Vul de online offerte-aanvraag in!

Vrijblijvend offerte aanvragen

Ontdek hoeveel u kunt besparen

Testen