Hoe kan bodem-isolatie vochtproblemen verhelpen?

Vochtproblemen in de woningen worden vaak veroorzaakt door optrekkend vocht vanuit de kruipruimte. Een on-geïsoleerde bodem geeft in de kruipruimte een luchtvochtigheid van vaak rond de 90%. Wanneer  de bodem geïsoleerd is met DroCom-chips wordt het kurkdroog boven de DroCom-chips en is er geen sprake meer van optrekkend vocht.

Wat is het nadeel van vochtige lucht in de woning?

Vochtige lucht warmt moeilijker op dan droge lucht, het kost dus meer energie om een vochtige woning te verwarmen. Vergelijk het met een waterkoker; Een volle waterkoker laten koken kost meer tijd dan een halfvolle. Daarnaast voelt een vochtige woning niet aangenaam aan en is met name voor CARA- en reuma-patiënten schadelijk. Een vochtige woning kan problemen geven als schimmelvorming en overlast van ongedierte zoals zilvervisjes.

Hoe helpt bodem-isolatie daarbij?

Vocht heeft van nature de eigenschap om het koudste punt op te zoeken. Door het aanbrengen van een dikke laag  DroCom-chips creëer je een hoog temperatuurverschil tussen de bodem en de lucht boven de chips, het vocht condenseert via de chips op de bodem. De lucht boven de chips wordt kurkdroog en warmer door de woning erboven. Optrekkend vocht is daardoor verleden tijd. De drogere woning is comfortabel en energiezuiniger. Deze voordelen gelden zowel voor een houten vloer als voor een betonvloer.