Wat is het verschil tussen vloerisolatie en bodem-isolatie?

Bodem-isolatie wordt aangebracht op de bodem van de kruipruimte, vloerisolatie wordt gespoten tegen de onderkant van de vloer.

Vloerisolatie wordt ook wel purren genoemd. Voor bodem-isolatie zijn diverse producten op de markt, bijvoorbeeld schelpen, EPS-korrels en isolatie-chips.

Om de producten met elkaar te kunnen vergelijken moet u naar de Rc-waarde kijken. Hoe hoger de Rc-waarde, hoe warmer de vloer en hoe meer energie u bespaart.

Wat werkt beter?  Vloerisolatie of bodemisolatie?

Bij zowel bodem- als vloerisolatie wordt de temperatuur van de vloer in huis verhoogd. De mate van verhoging van deze temperatuur is nagenoeg gelijk. Beide vormen van isolatie leveren energiebesparing op. Een bijkomend voordeel van bodem-isolatie is dat de kruipruimte ook droog wordt. Dit is goed voor het behoud van houten balken, een houten begane grondvloer en aanwezige leidingen. Het voorkomt de aanwezigheid van zwam in de kruipruimte. Met een dikke laag DroCom-chips wordt ook de koude on-geïsoleerde buitenmuur geïsoleerd, dit heeft een gunstig effect op de isolatiewaarde (Rc-waarde).

DroCom-chips bevatten geen (schadelijke) gassen, het is een rijstkorrel van polystyreen die in de fabriek verschillende malen gestoomd wordt. Hierdoor krijgt het zijn uiteindelijke vorm en werking: heel veel stilstaande lucht. Het wordt met een milde luchtstroom in de kruipruimte geblazen. Ook hier komen geen stoffen bij vrij, u kunt gewoon in de woning blijven.