Kruipruimte isoleren: waar moet u rekening mee houden

Hoe werkt DroCom vloerisolatie eigenlijk?

Overweegt u om te investeren in kruipruimte isolatie? Wacht met de aanschaf en vraag uzelf een aantal dingen af zoals: Welke isolatie is geschikt om mijn kruipruimte te isoleren? Welk produtct zal u het gewenste resultaat geven?

Om de juiste keuze te maken moet u begrijpen wat er zich afspeelt in uw kruipruimte. Uw kruipruimte vormt namelijk een barrière tussen de bodem en uw begane grond vloer. Zonder uw kruipruimte te isoleren hebben de elementen vrij spel, met alle poteniële gevolgen van dien.

Soorten kruipruimte isolatie

Er zijn verschillende manieren om uw kruipruimte te isoleren, namelijk met vloerisolatie of bodemisolatie.

Vloerisolatie is een vorm van isolatie dat aan de onderkant van de vloer wordt bevestigd. Uw geïsoleerde vloer zal minder warmte verliezen. Het resultaat is dat u geen koude voeten meer heeft. Dit biedt echter geen oplossing tegen het vocht in de kruipruimte vanuit de bodem.

Bodemisolatie is een vochtwerende afdekking dat de bodem van de kruipruimte bedekt. Het voorkomt dat vocht vanuit de grond uw woning inkomt. Het resultaat is dat u geen vochtige kruipruimte meer heeft.

DroCom vloerisolatie fungeert als bodem en vloerisolatie. Het product bestaat uit isolatiechips die de bodem van uw kruipruimte bedekken. DroCom is geschikt voor zowel een houten vloer als een betonnen vloer.

Hoe werkt DroCom kruipruimte isolatie?

De werking van uw kruipruimte isoleren is gebaseerd op een natuurkundig principe, namelijk: vocht zoekt altijd het koudste punt in de ruimte op.

Een goed voorbeeld van dit principe is het moment dat u in uw auto uitademt. Het vocht in de uitgeademde lucht zoekt het koudste punt in de auto op. Tijdens winterse omstandigheden is dit vrijwel altijd uw autoruit.

De vochtige lucht gaat op uw ramen zitten en verandert in condens. Wanneer u de airco aanzet beslaan de ramen niet. Dat komt omdat op dat moment de airco het koudste punt in de auto is.

Hoe werkt dit principe in uw geïsoleerde kruipruimte?

Heel simpel, in de kruipruimte is de bodem het koudste punt, gemiddeld 10-12° Celsius. Het vocht wat in de warme lucht boven de vloerisolatie in de kruipruimte aanwezig is, zoekt het koudste punt op en gaat door de DroCom vloerisolatie naar beneden waarna het condenseert op de bodem.

Iedere 4° temperatuurverschil tussen de bodem en de resterende kruipruimte zorgt voor een daling van de luchtvochtigheid met 20 %. Hoe hoger dus de isolatiewaarde van het product, des te hoger het noodzakelijke temperatuurverschil zal worden en des te droger de kruipruimte zal worden.

Andere voordelen van kruipruimte isolatie

Door vocht in huis te voorkomen is uw leefomgeving ook een stuk gezonder! De ideale luchtvochtigheid in uw woning ligt tussen de 40% en 60%. Met kruipruimte isoleren krijgt u hier meer controle over.

Als de luchtvochtigheid niet op orde is, resulteert dit in een onbehaaglijk gevoel. U kunt het benauwd krijgen, wanneer het te hoog is. Of u krijgt last van irritaties vergelijkbaar met uitdroging, als het te laag is.

Door uw kruipruimte te isoleren met een laag DroCom kruipruimte- en vloerisolatie wordt de koude bodem geïsoleerd van de warmere lucht erboven. De bodem blijft daardoor koud. De ruimte die overblijft in de kruipruimte wordt kleiner en warmer omdat de vloer erboven warmte afgeeft.

Kan ik DroCom kruipruimte isolatie zelf aanbrengen?

DroCom kruipruimte isolatie is zeer eenvoudig en snel aan te brengen. Wij kunnen dit voor u doen, en beschikken over een handige blaasunit. Gemiddeld brengen wij binnen enkele uren de DroCom kruipruimte aan.

Als de kruipruimte goed toegankelijk is, kan DroCom ook door de doe-het-zelver aangebracht worden. DroCom bestaat uit isolatiechips die handmatig in de kruipruimte geplaatst kunnen worden. Houd er echter rekening mee dat uw kruipruimte hoog genoeg dient te zijn.

Bent u geïnteresseerd en wilt u uw kruipruimte isoleren? Informeer over de mogelijkheden. Laat u gratis en vrijblijvend informeren door onze experts en vul het bespaar formulier in.

Vrijblijvend offerte aanvragen

Ontdek hoeveel u kunt besparen

Testen

Isolatiemateriaal kruipruimte