Wat kost vloerisolatie

DroCom vloerisolatie is een interessante keuze in vergelijking met andere vloerisolatie methoden. Dit omdat onze methode een complete oplossing is voor uw kruipruimte, dat luchtvochtigheid en warmteverlies aanpakt. In vergelijking met andere methoden zijn de vloerisolatie kosten laag met DroCom. Naast de hogere prijs worden andere methoden alleen aan de onderzijde van de vloer toegepast.

Bent u nieuwsgierig naar de mogelijkheden en de kosten van vloerisolatie in uw kruipruimte? Vraag dan een offerte aan. Als u vloerisolatie tegelijkertijd met uw buren wilt aanschaffen kunt u profiteren met burenkorting!

Het nut van vloerisolatie

Vloerisolatie heeft een overtuigend voordeel, vooral in woningen met veel warmteverlies. Veel woningen verliezen warmte via de betonnen vloer, dit zorgt voor hogere stookkosten. Het verwarmen van uw huis wordt steeds duurder en is ook nog eens slecht voor het milieu.

Uw vloer isoleren is dus altijd een goed idee. U bespaart namelijk op de energierekening. Uw vloer wordt warmer en u heeft meer controle over de luchtvochtigheid in uw woning (bron: milieucentraal.nl).

Het laten isoleren van de vloer, dat klinkt goed. Maar wat kost vloerisolatie precies? Iedere woning heeft een unieke aantal vierkante meters aan vloeroppervlakte. Daarom berekenen wij de kostprijs per vierkante meter aan de hand van deze vloeroppervlakte.

Bespaar op vloerisolatie kosten

Zelf uw vloer isoleren met behulp van DroCom chips is veel eenvoudiger dan aanbrengen van andere isolatiematerialen zoals pur schuim, thermokussens of glas/steenwol. Bij het isoleren van uw vloer met deze isolatiematerialen moet u alle gaten en kieren afdichten en veel moeite doen om deze in de kruipruimte aan de onderkant van de vloer aan te brengen. Kiest u ervoor om zelf uw vloer isoleren met DroCom isolatiechips dan hoeft u deze alleen goed te verdelen over de bodem van de kruipruimte. En kunt eenvoudig besparen op de vloerisolatie kosten.

Doe het zelf isoleren

Wanneer uw kruipruimte goed toegankelijk is kunt u zelf uw vloer isoleren en daar de isolatiechips aanbrengen. Wij berekenen hoeveel materiaal u nodig heeft voor kruipruimte isolatie en leveren dit bij u thuis af op een tijdstip naar keuze. Als u later werkzaamheden in de kruipruimte uit moet voeren, kunt u gerust door de isolatiechips kruipen zonder dat isolatiewaarde beïnvloed wordt.

Voordeel zelf isoleren

Het grote voordeel van het zelf isoleren, zijn de lage vloerisolatie kosten. U bespaart de voorrij- en arbeidskosten en betaalt alleen voor de isolatie zelf. Dat is mooi meegenomen. Uw investering is daardoor sneller terugverdiend.

Wat levert het op?

Bij een gemiddelde rijtjeswoning, verbruikt u 290 m3 minder gas na het isoleren van uw vloer. U kunt daarom veel geld besparen op uw energierekening. Binnen 2-4 jaar verdient u de investering dus weer terug!

Onze berekeningen zijn gebaseerd op een rijtjeshuis met een vloeroppervlakte van 41,4 m2. Dit is het meest gebruikte type woning in Nederland en waarschijnlijk zeer relevant voor uw eigen berekeningen.

Heeft u een groter of kleiner huis? De investeringen lopen parallel met de besparingen. Hoelang u er over doet om de vloerisolatie investering terug te verdienen is afhankelijk van uw eigen stookgedrag.

Andere kosten besparen

Naast het energie besparen zorgen de isolatie-chips ook voor het voorkomen van rottende balken, zwamvorming en roestige leidingen. Vooral zwamvorming kan desastreuze gevolgen hebben. De isolatie-chips zijn goed voor het behoud van uw houten vloer. Dit kan u op termijn flink wat kosten besparen.

Bent u de eigenaar van een woning en wilt u besparen op uw energierekening? Informeer naar DroCom vloerisolatie en vul de online offerte-aanvraag in.

Vrijblijvend offerte aanvragen

Ontdek hoeveel u kunt besparen

Testen