Wat levert vloerisolatie op?

Bij een gemiddelde rijtjeswoning, verbruikt u 290 m3 minder gas na het isoleren van uw vloer. U kunt veel geld besparen op uw energierekening. Binnen 2-4 jaar verdient u de investering dus weer terug!

Onze berekeningen zijn gebaseerd op een rijtjeshuis met een vloeroppervlakte van 41,4 m2. Dit is het meest gebruikte type woning in Nederland en waarschijnlijk zeer relevant voor uw eigen berekeningen.

Heeft u een groter of kleiner huis? De investeringen lopen parallel met de besparingen. De terugverdienperiode is ook afhankelijk van uw eigen stookgedrag en de lengte van het stookseizoen.

Met vloerisolatie houdt u de warmte in huis, wat voor meer comfort en energiebesparing zorgt. Uw woning wordt meer waard, het krijgt een beter energie-label. De levensduur van een houten vloer gaat omhoog, het gaat schimmel- en zwamgroei tegen. Laatstgenoemden welen immers tierig door vocht.

Oorzaak koude vloer

Wanneer u de verwarming aanzet, dan is het wel zo prettig als de warmte binnen de muren van uw huis blijft. Bij een slechte isolatie komt koude lucht door kieren en gaten uw woning binnen. Deze koude lucht koelt direct de warme lucht af. Wanneer u uw vloer isoleert, met name de begane grond vloer, dan bespaart u daarmee op uw energiekosten. De warmte wordt beter binnengehouden en de kou blijft zoveel mogelijk buiten. Blijf uw woning wel zoveel mogelijk ventileren!

Wist u dat u met vloerisolatie op jaarbasis gemiddeld 320 m3 minder gas verbruikt? Dit kan ervoor zorgen dat u tot wel 250 euro per jaar op uw energierekening bespaard!

Overzicht Rc-waarden van DroCom

De isolatiewaarden van DroCom zijn door TNO berekend. Onderstaande Rc waarden mogen meegenomen worden bij officiële berekeningen. De isolatiemethode van DroCom is dus een bewezen effectieve methode om uw kruipruimte te isoleren en uw vloer op te warmen.

Wij hanteren verschillende laagdiktes bij het aanbrengen van DroCom vloerisolatie. Hoe dikker de laag, hoe groter de besparing omdat de Rc waarde hoger is. Hier volgt een overzicht van de Rc waarde per laagdikte:

 • Laagdikte
 • RC-waarde
 • 35 centimeter
 • Rc 3,3 m²
 • 40 centimeter
 • Rc 4,4 m²
 • 45 centimeter
 • Rc 5,0 m²
 • 50 centimeter
 • Rc 5,60 m²

Voordelen van onze vloerisolatie

Uw vloer koelt minder snel af waardoor de warmte in uw huis blijft. Uw vloer is verantwoordelijk voor 30% van uw warmteverlies, wanneer deze slecht geïsoleerd is. Samen met stijgende waterdamp vanuit de bodem, zorgt dit voor een onbehaaglijk gevoel in uw woning.

Met de DroCom vloerisolatie pakt u zowel warmteverlies als stijgende vocht aan. Hier volgt een opsomming van alle voordelen:

 • DroCom isoleert zowel uw vloer als de bodem in uw kruipruimte
 • DroCom is waterbestendig en blijft presteren onder extreme omstandigheden
 • DroCom zorgt ervoor dat leidingwerk en dergelijke toepassingen bereikbaar blijven
 • DroCom werkt geluidsisolerend
 • DroCom is eenvoudig aan te brengen, ook bij een kleine kruipruimte
 • DroCom reageert niet met andere producten, er komen geen schadelijke stoffen bij vrij, ook niet tijdens het aanbrengen
 • DroCom breekt niet af en neemt geen vocht op
 • DroCom bestaat voor 99,6% uit (stilstaande) lucht en is goed voor het milieu

Kortom, vloerisolatie van DroCom is de oplossing om uw wooncomfort te verhogen en om te besparen op uw energierekening.

Geld besparen door vloerisolatie

Naast het opwarmen van uw vloer en het comfort in de woning is geldbesparing de belangrijkste reden waardoor veel mensen voor vloerisolatie kiezen. Een vloer isoleren is prettiger voor uw leefomgeving, en zorgt ervoor dat u geen onbehaaglijk gevoel in uw huis krijgt door temperatuurverschillen en vochtige lucht. Maar het zorgt er ook voor dat u geld bespaart op uw energierekening. Hoeveel dit is, kunt u uit onze berekeningen opmaken. 

Snel en eenvoudig

Als de kruipruimte goed toegankelijk is, kunt u uw koude vloer eenvoudig en snel zelf isoleren met Drocom kruipruimte- en bodemisolatie. U kunt dit natuurlijk ook door uw leverancier laten doen. Wij beschikken over een handige blaasunit. Normaliter hebben we binnen enkele uren de laag Drocom kruipruimte- en bodemisolatie onder uw koude vloer geplaatst.

Vrijblijvend offerte aanvragen

Ontdek hoeveel u kunt besparen

Testen

 • Kosten besparen

  Besparen op energie kan eenvoudig en snel: dat doet u als u kiest voor isolatie van uw woning met DroCom vloerisolatie. Aan de hand van onze isolatiechips kan de temperatuur van uw vloer of kruipruimte stijgen met maar liefst vier graden. Met goede isolatie bespaart u tegelijkertijd op uw energiekosten. Lees verder >>

 • Comfort in uw woning

  Na het aanleggen van de vloerisolatie in uw kruipruimte wordt uw huis weer beter verwarmd en kunt u genieten van een comfortabele woning, ook in de winter of herfstmaanden. Daarnaast blijft het in de zomer binnen koel en wordt uw huis niet verwarmd door warmte die uit de kruipruimte ontsnapt! Lees verder >>

 • Vocht voorkomen

  Een vochtig huis warmt moeizaam op met als gevolg dat u langer en vaker moet stoken. Met goede bodemisolatie kunnen de vochtproblemen opgelost worden. Lees verder >>

 • Beter voor de gezondheid

  Een te vochtig huis is niet alleen kil en muf, maar ook ongezond. De ideale luchtvochtigheid ligt tussen veertig en zestig procent. Het is echt te vochtig in huis als de vochtmeter (hygrometer) meer dan zeventig procent aangeeft. Bewoners van een vochtige woning hebben vaker luchtwegklachten, dan bewoners van huizen waar zich geen vochtproblemen voordoen.
  Lees verder >>

 • Milieuvriendelijk en duurzaam

  Verbruik van energie veroorzaakt schadelijke broeikasgassen, zoals CO2. De aarde warmt op met aanzienlijke gevolgen voor mens en dier. Door goede bodemisolatie hoeft de verwarmingsketel minder te branden wat ten goede komt van het milieu. Lees verder >>