Houten vloer isoleren

Voorkom houtrot

Wilt u uw houten vloer isoleren? En bent u op zoek naar de beste manier om uw houten vloer te isoleren? De juiste vloerisolatie kan het verschil maken. Zo bespaart u op kosten en is uw vloer beschermd tegen vocht.

Waarom is het isoleren van uw houten vloer een goed idee?

  1. Bespaar op energiekosten
  2. U stoot jaarlijks minder CO2 uit
  3. Langere levensduur voor uw houten vloer
  4. Hoger wooncomfort in uw woning

Bespaar op energiekosten met houten vloer isoleren

Isolatie in uw kruipruimte voorkomt verlies van warmte uit uw woning. Daardoor hoeft u minder energie te verbruiken. Hoeveel u per jaar bespaart, is afhankelijk van enkele factoren, maar wij verzekeren u dat uw investering het waard is.

Met het isoleren van de kruipruimte onder uw houten vloer, kan de temperatuur vier graden hoger worden. Dat zorgt voor een behaaglijk gevoel in huis. U zult direct het effect van vloer isolatie merken.

U stoot jaarlijks minder CO2 uit

Verbruik van energie veroorzaakt schadelijke broeikasgassen, zoals CO2. De aarde warmt op met aanzienlijke gevolgen voor mens en dier. Door goede bodemisolatie hoeft de verwarmingsketel minder te branden wat ten goede komt van het milieu. De houten vloer isoleren levert naast energiebesparing dus ook een behoorlijke milieuwinst op.

Langere levensduur voor uw houten vloer

Onder een houten vloer zit meestal een kruipruimte, welke snel en gemakkelijk vochtig wordt. Vooral wanneer deze niet goed geïsoleerd is. Een houten vloer isoleren doen wij dan ook altijd vanuit de kruipruimte. 

Vocht in huis heeft grote nadelige effecten voor uw houten vloer. Wanneer het vocht tussen de balken van uw vloer gaat zitten, kan het gaat rotten. Teveel vocht zal dus een vloer renovatie tot gevolg hebben.

Vocht uit de bodem zorgt meestal voor grote temperatuurverschillen. De bovenkant van de vloer is warm terwijl de onderkant koud is. Deze kou komt vanuit de bodem onder uw huis. Door het temperatuurverschil gaat het hout werken en krom trekken. Daardoor geeft uw vloer een krakend geluid. Met het isoleren van uw houten vloer gaat u deze klachten tegen.

Hoger wooncomfort in uw woning

Om vocht in de woning te voorkomen moet u uw bodem voorzien van isolatie. Dit is een extra kostenpost, bovenop doorsnee vloerisolatie. DroCom vloerisolatie slaat twee vliegen in één klap.

DroCom vloerisolatie is een laag isolatiechips dat uw bodem bedekt. Door deze vloerisolatie blijft de kou op de bodem en wordt de resterende kruipruimte warmer. De ruimte die overblijft in de kruipruimte wordt kleiner en warmer, omdat de vloer erboven warmte afgeeft.

Met blote voeten over uw houten vloer lopen is dan ineens een stuk aangenamer!

Kwaliteit van Drocom

Een goed geïsoleerde houten vloer, dat is wat wij u verzekeren met DroCom vloerisolatie. De werking van DroCom vloerisolatie is gebaseerd op het natuurkundige principe dat vocht het koudste punt van de ruimte opzoekt.

Door de bodem van de kruipruimte te isoleren met een laag DroCom vloerisolatie wordt de koude bodem geïsoleerd van de warme lucht erboven. De bodem blijft daardoor koud en hierdoor is je houten vloer geïsoleerd. 

De ruimte die overblijft in de kruipruimte wordt kleiner en warmer omdat de houten vloer erboven warmte afgeeft.

Let goed op de isolatiewaarde van het isolatie product dat u overweegt. Een hogere isolatiewaarde zorgt ervoor dat de temperatuur in uw kruipruimte lager wordt. Een lagere temperatuur zorgt voor een drogere kruipruimte.

Iedere 4 graden temperatuurverschil zorgt voor een daling van de luchtvochtigheid met 20%. Hoe hoger de isolatiewaarde van het product, des te droger de kruipruimte onder de houten vloer zal worden. Zorg er dus voor dat u niet bespaart op uw vloerisolatie.

Snel en eenvoudig uw houten vloer isoleren

Drocom vloerisolatie is eenvoudig en snel aan te brengen. U kunt dit door ons laten doen, wij beschikken over een blaasunit. Binnen gemiddeld enkele uren is de laag vloerisolatie onder uw houten vloer aangebracht.

Als de kruipruimte onder de houten vloer goed toegankelijk is, kan Drocom vloerisolatie ook door de doe-het-zelver aangebracht worden.

Houten vloer isoleren
Vrijblijvend offerte aanvragen

Ontdek hoeveel u kunt besparen

Testen