Wat kost vloerisolatie per m²

Bent u aan het oriënteren en benieuwd naar de kostprijs van onze vloerisolatie? Wanneer u het door een DroCom specialist laat plaatsen betaalt u ongeveer € 23 – € 29 per vierkante meter. De doe-het-zelver is uiteraard voordeliger uit.

Dit maakt DroCom vloerisolatie een interessante keuze in vergelijking met andere vloerisolatie methoden. DroCom is een complete oplossing voor uw kruipruimte, dat luchtvochtigheid en warmteverlies aanpakt. Andere methoden worden alleen aan de onderzijde van de vloer toegepast of zijn prijziger in de aanschaf.

Het nut van vloerisolatie

Vloerisolatie heeft een onomstreden nut, vooral in woningen met veel warmteverlies. Veel woningen verliezen warmte via de vloer, dit zorgt voor hogere stookkosten. Naast dat het verwarmen van uw huis steeds duurder wordt, is het ook nog eens slecht voor het milieu.

Uw vloer isoleren is dus altijd een goed idee. U bespaart namelijk op de energierekening, uw vloer wordt warmer en u heeft meer controle over de luchtvochtigheid in uw woning.

Dat klinkt goed. Maar wat kost het precies? Elke woning heeft een ander vloeroppervlakte, daarom bereken wij de kostprijs per m2 voor u.

Kosten vloerisolatie per materiaalsoort

Wij begrijpen dat vloerisolatie een grote investering voor u kan zijn. Daarom vergelijking wij onze kosten met dat van andere isolatiemethoden. Dat bespaart u het vervelende proces waarbij u offertes moet vergelijken.

Bij de onderstaande methoden zijn varianten van kruipruimte isolatie. De ene methode wordt aan de onderkant van de vloer toegepast terwijl de andere op de bodem van uw kruipruimte wordt geplaatst.

Het verschil hierin zit in het resultaat voor uw kruipruimte. Als u alleen de onderkant van de vloer laat isoleren is uw kruipruimte niet beschermd tegen vocht uit de bodem. U dient hier rekening mee te houden.

DroCom en Tonzon isoleren de bodem van uw kruipruimte en uw vloer.

SoortDroComTonzonPURGlas/steenwol
Prijs/m²€ 23 – € 28,5€ 35 – € 40€ 25 – € 40€ 10 – € 12*
ToepassingBodemisolatieBodem en vloerisolatieVloerisolatieVloerisolatie

*zonder plaatsing

Kosten vloerisolatie per type huis

Nu u de prijs per m2 weet, kunnen we de totaalprijs inschatten. Daar waar elke woning een ander vloeroppervlakte heeft, kunnen we wel gemiddelden hanteren. Onderaan dit artikel vindt u een uitgebreide prijsberekening.

Type huisVloerisolatie in m²Prijs DroComPrijs Tonzon
Appartement60 m²€ 1.380 – € 1.710*€ 2.100 – € 2.400*
Tussenwoning40 m²€ 920 – € 1.140*€ 1.400 – € 1.600*
2-onder-1 kap/hoekwoning52 m²€ 1.222 – € 1.482*€ 1.820 – € 2.080*
Vrijstaande woning65 m²€ 1.495 – € 1.852*€ 2.275 – € 2.600*

*Alle prijzen zijn inclusief BTW en installatie.

Besparing bij doe-het-zelf klus

Zelf uw vloer isoleren met behulp van DroCom chips is veel eenvoudiger dan aanbrengen van andere isolatiematerialen zoals purschuim, thermokussens of glas/steenwol. Bij het isoleren van uw vloer met deze isolatiematerialen moet u alle gaten en kieren afdichten en veel moeite doen om deze onder de vloer aan te brengen. Gaat u zelf uw vloer isoleren met DroCom isolatiechips dan hoeft u deze alleen goed te verdelen in uw kruipruimte.

Doe het zelf isoleren

Wanneer uw kruipruimte goed toegankelijk is kunt u zelf uw vloer isoleren en daar de isolatiechips aanbrengen. Wij berekenen voor u hoeveel isolatiemateriaal u nodig heeft en leveren dit bij u thuis op het tijdstip dat door u gewenst is. Als u later werkzaamheden in de kruipruimte uit moet voeren, kunt u gerust door de isolatiechips kruipen zonder dat isolatiewaarde beïnvloed wordt.

Voordeel zelf isoleren

Het enige grote voordeel van het zelf isoleren zijn de kosten. U bespaart de voorrij- en arbeidskosten. Dat is mooi meegenomen. Uw investering is daardoor sneller terugverdiend.

Wat levert het op?

Vloerisolatie kost doorgaans bij een gemiddelde rijtjeswoning € 1.200 per woning. Bij een gemiddelde rijtjeswoning, verbruikt u 290 m3 minder gas na het isoleren van uw vloer. In 2020 kunt u tot wel 220 euro per jaar besparen op uw energierekening. Binnen 4-7 jaar verdient u de investering dus weer terug!

Onze berekeningen zijn gebaseerd op een rijtjeshuis met een vloeroppervlakte van 41,4 m2. Dit is het meest gebruikte type woning in Nederland en waarschijnlijk zeer relevant voor uw eigen berekeningen.

Heeft u een groter of kleiner huis? De investeringen lopen parallel met de besparingen. De terugverdienperiode is dus afhankelijk van uw eigen stookgedrag en de lengte van het stookseizoen.

Andere kosten besparen

Naast het energie besparen zorgen de isolatie-chips ook voor het voorkomen van rottende balken, zwamvorming en roestige leidingen. Vooral zwamvorming kan desastreuze gevolgen hebben. De isolatie-chips zijn goed voor het behoud van uw houten vloer. Dit kan u op termijn flink wat kosten besparen.

Bent u de eigenaar van een woning en wilt u besparen op de energierekening? Informeer naar DroCom vloerisolatie en vul de online offerte-aanvraag in.