Wat kost vloerisolatie per m²

DroCom vloerisolatie is een interessante keuze in vergelijking met andere vloerisolatie methoden. Dit omdat onze methode een complete oplossing is voor uw kruipruimte, dat luchtvochtigheid en warmteverlies aanpakt. Andere methoden worden alleen aan de onderzijde van de vloer toegepast of zijn prijziger in de aanschaf.

Bent u aan het oriënteren en benieuwd naar de kostprijs van onze vloerisolatie? Vraag dan een offerte aan. Als u vloerisolatie tegelijkertijd met uw buren wilt aanschaffen kunt u profiteren met burenkorting!

Het nut van vloerisolatie

Vloerisolatie heeft een onomstreden nut, vooral in woningen met veel warmteverlies. Veel woningen verliezen warmte via de vloer, dit zorgt voor hogere stookkosten. Naast dat het verwarmen van uw huis steeds duurder wordt, is het ook nog eens slecht voor het milieu.

Uw vloer isoleren is dus altijd een goed idee. U bespaart namelijk op de energierekening, uw vloer wordt warmer en u heeft meer controle over de luchtvochtigheid in uw woning.

Dat klinkt goed. Maar wat kost het precies? Elke woning heeft een ander vloeroppervlakte, daarom bereken wij de kostprijs per m2 voor u. Vraag een offerte aan.

Besparing bij doe-het-zelf klus

Zelf uw vloer isoleren met behulp van DroCom chips is veel eenvoudiger dan aanbrengen van andere isolatiematerialen zoals purschuim, thermokussens of glas/steenwol. Bij het isoleren van uw vloer met deze isolatiematerialen moet u alle gaten en kieren afdichten en veel moeite doen om deze onder de vloer aan te brengen. Gaat u zelf uw vloer isoleren met DroCom isolatiechips dan hoeft u deze alleen goed te verdelen in uw kruipruimte.

Doe het zelf isoleren

Wanneer uw kruipruimte goed toegankelijk is kunt u zelf uw vloer isoleren en daar de isolatiechips aanbrengen. Wij berekenen voor u hoeveel isolatiemateriaal u nodig heeft en leveren dit bij u thuis op het tijdstip dat door u gewenst is. Als u later werkzaamheden in de kruipruimte uit moet voeren, kunt u gerust door de isolatiechips kruipen zonder dat isolatiewaarde beïnvloed wordt.

Voordeel zelf isoleren

Het enige grote voordeel van het zelf isoleren zijn de kosten. U bespaart de voorrij- en arbeidskosten. Dat is mooi meegenomen. Uw investering is daardoor sneller terugverdiend.

Wat levert het op?

Bij een gemiddelde rijtjeswoning, verbruikt u 290 m3 minder gas na het isoleren van uw vloer. U kunt daarom veel geld besparen op uw energierekening. Binnen 2-4 jaar verdient u de investering dus weer terug!

Onze berekeningen zijn gebaseerd op een rijtjeshuis met een vloeroppervlakte van 41,4 m2. Dit is het meest gebruikte type woning in Nederland en waarschijnlijk zeer relevant voor uw eigen berekeningen.

Heeft u een groter of kleiner huis? De investeringen lopen parallel met de besparingen. De terugverdienperiode is dus afhankelijk van uw eigen stookgedrag en de lengte van het stookseizoen.

Andere kosten besparen

Naast het energie besparen zorgen de isolatie-chips ook voor het voorkomen van rottende balken, zwamvorming en roestige leidingen. Vooral zwamvorming kan desastreuze gevolgen hebben. De isolatie-chips zijn goed voor het behoud van uw houten vloer. Dit kan u op termijn flink wat kosten besparen.

Bent u de eigenaar van een woning en wilt u besparen op de energierekening? Informeer naar DroCom vloerisolatie en vul de online offerte-aanvraag in.

Vrijblijvend offerte aanvragen

Ontdek hoeveel u kunt besparen

Testen