Kosten besparen met vloerisolatie

Dat de energiekosten de laatste jaren zijn gestegen is algemeen bekend. Het ziet er zelfs naar uit dat de kosten nog verder gaan stijgen. Energiebedrijven als Essent, Nuon en Eneco adviseren hun klanten hun woningen goed te isoleren. Door slechte isolatie kunnen de stookkosten onnodig uit de hand lopen. Aandacht besteden aan kruipruimte isolatie is daarbij gewenst.

Kosten besparing door minder energieverbruik

Na het aanbrengen van de isolatie-chips gaat u minder energie verbruiken. De besparing komt doordat de lucht in de woning veel droger wordt en droge lucht warmt veel makkelijker op dan vochtige lucht. Hoeveel u bespaart is o.a. afhankelijk van uw stookgedrag en het type woning. U bespaart 3 tot 7 m3 aardgas per m2 oppervlakte per jaar. Dit betekent dat u binnen enkele jaren uw investering terugverdient.

Sinds 1 januari 2008 is een Energielabel verplicht bij de verkoop van een huis. Een huis kan vallen in energieklasse A tot en met G. Bij een A klasse wordt er aanmerkelijk minder energie voor verwarming gebruikt dan bij een huis in klasse G. Door de toepassing van DroCom bespaart u energie en wordt het label op de woning verbeterd. Dit verhoogt de verkoopwaarde van de woning. Wilt u ook energie besparen? Neem dan contact met ons op.

Andere kosten besparen

Naast het energie besparen zorgen de isolatie-chips ook voor het voorkomen van rottende balken, zwamvorming en roestige leidingen. Vooral zwamvorming kan desastreuze gevolgen hebben. De isolatie-chips zijn goed voor het behoud van uw houten vloer. Dit kan u op termijn flink wat kosten besparen.

Heeft u een koopwoning en wilt u snel ontdekken hoeveel u kunt besparen? Vul de online offerte-aanvraag in.